Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Magyar Gitárosok képes leírás - Gitár.tlap.hu
részletek »

Magyar Gitárosok - Gitár.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gitar.tlap.hu » Magyar Gitárosok
Keresés
Találatok száma - 13 db
Antal Éva gitárművész

Antal Éva gitárművész

Nyolc évesen kezdtem gitározni, emellett énekeltem többek között Igó Lenke kórusában, amellyel több versenyt is nyertünk. Kamaraének kategóriában is eredményesen szerepeltem. Tízévesen kerültem Scholtz Annamáriához. Már itt eldőlt, hogy zenei pályára lépek. Ez idő alatt indultam két ízben is az Országos Váci Gitárversenyen, ahol harmadik, illetve második helyezett lettem. A Budapesti Kamaraversenyen ezüstérmet kaptam partneremmel, Hermán Andreával. Iskolámat rendszeresen képviseltem fellépéseimmel szerte az országban. 1988-ban felvételiztem a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Roth Ede lett a tanárom, és akinél később a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Győri Tagozatán is tanultam. Számos mesterkurzuson vettem részt (Ichiro Suzuki,Thomas Müller Pering, Kováts Barna, Abel Carlevaro, Kurtág György, Madarász Iván, Carlo Marchione).

Csáki András

Csáki András

Csáki András 1981-ben született Budapesten. 11 évesen kezdett el gitározni. 1996-tól a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium növendéke. Tanulmányait 2002-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta, ahol 2007-ben kitüntetéssel diplomázott. Zeneakadémista évei alatt két alkalommal nyerte el a Köztársasági Ösztöndíjat. 2007-től a Zeneakadémia Doktori Iskolájának állami ösztöndíjas hallgatója. 2008-ban és 2009-ben Fischer Annie ösztöndíjban részesült. 2009-ben megkapta az MVM által a komolyzene 30 év alatti kiemelkedő tehetségei számára alapított Junior Prima Díjat.

Csányi Szabi

Csányi Szabi

37 éves gitáros zeneszerző vagyok. 16 éves korom óta foglalkozom a gitározással és dalszerzéssel, az első komolyabb zenekarommal, a Szilánkokkal, több neves tehetségkutató versenyen szerepeltünk kiváló eredménnyel. A szakmai elismerések és a neves zenekarok, zenészek bíztatására 1991-ben a fővárosba költöztem öcsémmel (Csányi Zoltán - dobos), akivel 1992-ben közösen alapítottuk meg a Black-Out nevű modern rock stílusú zenekart. 1993-ban szerzői kiadásban megjelent első, bemutatkozó albumunk Black-Out címmel. 1994-ben készítettük el a Fekete-Kék című második anyagunkat, amivel már komolyabb sikereket értünk el.

Józsa Tamás

Józsa Tamás

Az elmúlt évezred utolsó századának nyolcadik tizedében, és annak is a második felében születtem Budapesten, ahol jelenleg is élek szép feleségemmel és gyermekeimmel. Emlékeim szerint már kiskoromban vonzott a komolyzene és előszeretettel hallgattam a klasszikusok bakelit lemezre rögzített felvételeit. Általános iskolás éveimből három évet Spanyolországban töltöttem, a középiskola nagy részét Latin-Amerikában - Bolíviában és Paraguayban - jártam. Ebben az időszakban rendkívül nagy zenei hatás ért, melynek köszönhetően életre szóló zenei élményekkel gazdagodtam. A latin zene mellett számtalan műfajban próbáltan megtalálni önmagam, de leginkább a jazzblues és a klasszikus műfajokban sikerült. Sokoldalúságomról a különböző jellegű, karakterű és műfajú formációim adnak tanúbizonyságot.

Halmágyi Gyula

Halmágyi Gyula

Halmágyi Gyula 1981-ben hat évesen kezdett gitározni Vereczkey László nővendékeként a budapesti Weiner Leó Zeneiskolában. 1990-től 92-ig Róth Edénél tanul. A budapesti Táncsics Mihály Gimnázium ének-zene/francia tagozatán érettségizik, majd tanulmányait a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola gitár tanszakán folytatja, ahol tanára Papp József. Másodévesként részt vesz a Hajdúböszörményi Országos Gitárversenyen, ahol a legjobban előadott szabadon választott mű (Durkó Zsolt: Divertimento) különdíját kapja. A konzervatóriumi évek alatt az Érdi Zeneiskola gitártanára. A zeneművészeti szakközépiskola első két évének elvégzése után felvételt nyer a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetébe. Sárközy Gergely és Tokodi Gábor gitárjátékának hatására utolsó évesként nyolc húros gitáron kezd játszani, és azon is diplomázik Eötvös József növendékeként.

Koltai Katalin

Koltai Katalin

Koltai Katalin 1982-ben született Budapesten. 8 éves korában kezdett gitározni. A zeneiskolai évek után a Bartók Béla Zeneművészeti Gimnáziumban folytatta tanulmányait, ahol 2000-ben érettségizett Szilvágyi Sándor növendékeként. 2000-től 2002-ig Roth Ede növendéke. A 2004/2005-ös tanévben a brüsszeli Királyi Konzervatóriumban Antigoni Goni növendéke. 2002-től 2007-ig tanult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen ahol gitárművészként diplomázott Eötvös József növendékeként. Kamarazenei tanulmányait többek között Arnóth Balázs, Bánfalvi Béla, Hargitai Géza osztályában folytatta.

Reschofsky Dávid

Reschofsky Dávid

Reschofsky Dávidnak hívnak, közel 10 éve foglalkozom zenével. Tanulmányaimat Debrecenben kezdtem, majd Budapesten az Egressy Béni Jazz Zeneiskolában folytattam. Itt csak rövid ideig tanultam, mert közben felvettek az Erkel Ferenc Jazz Konzervatóriumba is, jazz-gitár szakra.Itt 2007-ben végeztem. Jelenleg Székesfehérváron a Kodolányi János Főiskola Jazz Tanszakán vagyok másod éves hallgató, szintén jazz-gitár szakon. A családom mellett stílusoktól függetlenül a zene és zenélés a legfontosabb az életemben, és szeretem mások szemében is meglátni ha nem is az effajta, de az ehhez hasonló rajongást.

Snétberger Ferenc

Snétberger Ferenc

A gitárművész és zeneszerző egy zenész család tagjaként 1957-ben Salgótarjánban született. Már gyermekkorában édesapja volt a példaképe, aki szintén gitározott. Snétberger klasszikus zenét és jazzgitárt tanult. Ma főként improvizációs művészetének és műfajokat átlépő játékának köszönhetően ismert. Repertoárját hazájának roma hagyományai, a brazil zene és a flamenco épp úgy inspirálja, mint a klasszikus gitár és a jazz. Számos szólóalbuma jelent meg, és több albumon működik közre partnerként. Végigkoncertezte Európát, fellépett Japánban, Koreában, Indiában és az USÁ-ban.

Tátrai Tibor

Tátrai Tibor

A könnyűzene sajátossága, hogy a nagyközönség imádottjai és a szakmailag elismert muzsikusok rendszerint nem azonos személyek. Kivétel természetesen, ha nem is sok, de azért akad. Egyikük nem más, mint Tátrai Tibor. Ha arról szavaztatják az embereket, hogy ki a legjobb magyar gitáros, az egyszerű zenerajongóknak éppúgy eszébe ötlik Tibusz neve, mint maguknak a zenészeknek. Mi több: rendszerint ő a versengés győztese, húszegyvalahány év óta. Az 1952. április ötödikén, Angyalföldön született gitáros is éppen úgy kezdte pályáját, mint a legtöbb rockmuzsikus. Iskolai zenekarokban kezdett, s csak gyakorolt és gyakorolt. Volt kitől tanulnia, ugyanis a kor legjobb gitárosa, Radics Béla roadja, azaz pakolóembere lett. A Tűzkerék tagjai felismerték tehetségét, így amikor egyikük kivált a zenekarból és létrehozta saját bandáját, elhívta maga mellé a még csak tizenhét éves gitárost. Tátrai Tibor első igazi együttese a Kárpátia volt. A következő évben még magasabbra jutott az ifjú tehetség: tagja lett a Tűzkeréknek.

Hirdetés
Varga János

Varga János

Varga János zenei pályafutása az EAST együttes alapítótagjaként (zeneszerző-gitáros) indult 1975-ben. Szerezőként részt vett zenei kiadványok készítésében (East lemezek, Crack Orchestra), írt balettzenét (Az áldozat), létrehozott avant-garde zenei csoportot (Art Reaktor), a német Sonoton Music Library ma is gondozza szerzői lemezét (Into The Light), nemzetközi csoporttal közös szerzeményekből álló kiadványt jelentettek meg (Energy Project), közreműködött vendégként, vagy tagként zenei felvételeken (HBB lemezek, Gitárpárbaj, Meeting Point), készített vizuális művekhez zenét, műsorokhoz számos főcím zenét (Magyar Millennium, Kossuth Klub, Közéleti Ütköző, Összkép stb.). Hozzájárult több tucat reklámfilm sikeréhez alkotói team zeneszerző tagjaként. Ardai Tamás rendező-operatőr felkérésére több olyan reklámfilmhez készített zenét, melyek közül kettő az Egyesült Államokban elnyerte a reklámfilm kategória Oszkár díját is.

Bernáth Ferenc gitárművész

Bernáth Ferenc gitárművész

Bernáth Ferenc klasszikus gitáron kitüntetéssel diplomázott a Harkovi Zeneakadémián. Jelenleg Budapesten él, az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola gitártanára. Kétszeres Guinness Rekorder, rendszeresen koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt. Repertoáron: klasszikus gitárzene, latin dallamok, flamenco ritmusok, jazz melódiák.

Gitár website

Gitár website

Gitár website. A gitárokról általában, gitár tanulás, dalok gitárra, magyar tabok, akkordok, GP-kifilmezve és szöveges tabok, kották, dalszöveg, gitáros érdekességek videóval. Itt minden zene! A gitárról általában-gitárfajták - 16 húros gitár 16 húros gitár (7 db hozzászólás a cikk alatt, reagálj Te is!) A 16 húros gitár nem terjedt el a gitáros társadalomban, a sok húr bonyolult technikát igényel többes hangzat lefogásánál! A 12 húros gitárt még 2 húrpárral látták el, így alakult ki ez a hangszer! A gitár nyaka, igen széles, és szinte ijesztő, ahogy kézbe vesszük! Mivel a 8 húros gitár dupla húros változatáról van szó, igen komoly erővel kell bírni ahhoz, hogy a húrokat, főleg, barré módban lefogjuk!

Gajdacsi Gábor - Official Website

Gajdacsi Gábor - Official Website

Gajdacsi Gábor gitáros, gitártanár és zeneszerző hivatalos weboldala. Az évek során számos produkcióban megfordult és olyan elismert zenészekkel játszott együtt, mint például Póka Egon, Deák Bill Gyula, Miller Zoltán, Berkes Gábor, Emberek zenekar, Novák Péter, Ganxsta Zolee és a Kartel, Kowalsky meg a Vega, Oláh Ibolya, Mystery Gang.

Tuti menü